Starten på något nytt! Information om ny standard för ljudmätning i kontor.

Läs mer på www.acousticfacts.com

 

 

Ljudmiljön inomhus påverkar oss alla, både på jobbet och hemma. Det är idag ett välkänt faktum att ljudmiljön på t ex kontor och i skolor orsakar hälsoproblem såsom stress och huvudvärk, och ger dessutom dåliga arbetsförhållanden. Ett av problemen har varit att det har varit svårt för inredare, inredningsarkitekter, arkitekter och liknande att kunna kontrollera att ljudmiljön i det färdiga rummet uppfyller byggreglerna, och framför allt att kunna kontrollera att ljudmiljön blir bra för de som kommer vistas i rummet. 

Nu finns ett hjälpmedel där du kan plocka in möbler i ett rum och se hur ljudet förbättras. Se filmen här nedan och få en överblick hur det går till. Besök sedan www.acousticfacts.com där du kan skapa ditt eget rum och plocka in ljudabsorberande möbler. Givetvis hittar du där Chubby skärmvägg, Strict-Line skärmvägg, Twiggy bordsskärm och Twiggy väggabsorbent.

 

 

 

 

 

 

 Problemet har hittills varit tudelat:

1. Rättvisande ljuddata har saknats

2. Kopplingen mellan produkterna och hur de fungerar i ett rum har varit förbehållt enbart för experter

Detta har varit ett stort problem fram tills nu då acousticfacts.com lanseras. Acousticfacts.com ger tillverkare möjligheten till utvärdering och kvalitetsgranskning av ljuddata utav en oberoende tredje part. Våra experter gör en objektiv bedömning med hjälp av en nyframtagen svensk standard för garanterad kvalitet.

Acousticfacts.com innehåller ett stort och brett galleri av produkter som kan användas i de mest skiftande estetiska rumsuttryck. Alla produkter som finns på acousticfacts.com har ljudvärden som granskats av Acoustic Facts oberoende experter med spetskompetens inom området.

Förutom kvalitetssäkringen innehåller acousticfacts.com också enkla, lättarbetade verktyg för alla som är intresserade av eller arbetar med inredning i offentlig miljö, och innehåller bl.a. möjligheten att beräkna efterklangstiden i rum med fritt val av produkter.

Detta nydanande och djärva samarbete mellan svensk möbelindustri och expertkompetens inom akustik bygger således en bro mellan estetik och teknik, och som i slutändan kommer att förbättra ljudmiljön för miljontals människor i hela världen. Detta kommer i sin tur att leda till friskare och mer produktiva människor.

Detta banbrytande projekt introduceras med en världspremiär i Göteborg 12/9 2013 och i Stockholm 2/10 2013.

De första fem företagen som fått utvalda produkter utvärderade och kvalitetsgranskade av Acoustic Facts är Kinnarps, Glimåkra, Abstracta, S-line , Offecct och fler är på väg.

För mer information, kontakta Linus Nordén, linus.norden@acousticfacts.com, 0707-711984

 

Acoustic Facts

« Tillbaka